Bekerfinale Dames - KVS'17

Ga naar de inhoud

Bekerfinale Dames

Dameskorfbal Bekerfinale 2018    SPES - Rosolo
Donderdag 17 mei 2018
Aanvang 20.00 uur, Zuideinderpark, Schijndel

Scheidsrechter: Leo de Bie
Reserve: Mireille van Zoggel-Foolen
Begeleider: Coryta Penning
Rosolo is een club met een rijke historie als het aankomt op het spelen van (beker)finalewedstrijden. Toch is het alweer jaren geleden dat Rosolo 1 mee mag spelen om de prijzen. Rosolo vertelt: “We zijn daarom extra trots dat we in de bekerfinale staan en dus te gast zijn bij KSV’17. Het spelen van de bekerfinale is een bekroning op een mooi korfbalseizoen voor Rosolo 1. Een seizoen waarin het team samen gegroeid is tot waar het nu staat. De afgelopen jaren is er gebouwd aan een nieuw team met instroom van talenten vanuit de club. Mooi om te zien dat alle inspanningen dit tot nu toe opleveren. De speelsters zijn niet onbekend met het spelen van belangrijke wedstrijden. In de jeugd hebben ze er al vele gespeeld. Op dit niveau is het echter een ander verhaal. We verwachten vandaag een spannende wedstrijd tegen SPES. Een wedstrijd die alle kanten op kan gaan en waarschijnlijk tot het laatst toe spannend zal blijven.”
De competitie is nog spannend en wie weet zit er nog meer in…..
Spes 1 is afgelopen veldcompetitie weer gepromoveerd naar de Topklasse.
Het is een jong, fris en gezellig team dat samen graag alles uit de competitie wil halen. De veldcompetitie is dit jaar erg goed gestart en het is nu tijdens de tweede helft van de competitie ontzettend spannend. Zes teams strijden nog om een plek voor de kruisfinales, waaronder Rosolo en Spes. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 6 is maar 4 punten met nog 3 wedstrijden te spelen. Een spannende ontknoping waarin beide teams elkaar ook nog gaan ontmoeten.
Maar eerst vanavond. De finale van de bekerwedstrijd heeft Spes 1 ook vorig jaar mogen spelen. Helaas was de avond in de stromende regen niet succesvol voor de ploeg.
In deze bekerfinale gaan ze er weer voor. Dit keer de beker mee naar Milsbeek!
KVS’17 vormt toneel voor Dames Bekerfinale

Op donderdagavond 17 mei maken twee teams hun opwachting in Schijndel voor een spannende korfbalfinale: SPES 1 en Rosolo 1 gaan deze avond de strijd aan om de beker.

Op donderdag 26 april zijn de halve finales gespeeld van de Bekercompetitie Dameskorfbal. SPES won thuis van Swift (17-14) en Rosolo bleek in de streekderby te sterk voor DDW (16-15).SPES en Rosolo staan op donderdagavond 17 mei tegenover elkaar in de Bekerfinale Dameskorfbal. Spesen Rosolo, die elkaar al door en door kennen vanuit de competitie (topklasse dames) zijn er beide op gebrand om de beker mee naar huis te nemen. Het beloofd een dus spannende avond te worden!

Volop korfbal bij KVS’17
De organisatie van de bekerfinale is dit jaar in handen van KVS’17. De organisatie van de bekerfinale is de ideale manier om kennis te maken met deze ‘nieuwe’ vereniging, die ontstond uit een fusie tussen KV De Boemerang en DKV Alico. KVS’17 nodigt iedereen dan ook van harte uit om de finale tussen SPES en Rosolo bij te wonen.
De bekerfinale is niet de enige wedstrijd die op donderdagavond gepland staat bij KVS’17. Het toeval wil namelijk dat de finale van de Bekercompetitie Dameskorfbal samenvalt met het bezoek van het U16 team uit Znojmo, Tsjechië. Op donderdagavond staat er daarom ook een internationale wedstrijd op het programma. Om 18:00 speelt de B1 van KVS’17 tegen het Tsjechische team. Naast deze wedstrijd gaat het team uit Znojmo volop trainen. Ook staat er een mix-toernooi op het programma op zaterdag 19 mei. Van 14:00 tot 17:00 zullen de A, B, en C teams van KVS’17 en Znojmo de strijd met elkaar aangaan.
Voor de korfballers uit Znojmo is Schijndel inmiddels bekend terrein: de twee korfbalverenigingen hebben al meer dan 15 jaar een samenwerkingsverband.Het team komt op donderdagochtend aan en zal Schijndel op zondag weer verlaten.

Wedstrijd bijwonen?
Zin om een spannende finale tussen twee toppers uit het dameskorfbal bij te wonen? Of benieuwd hoe de Tsjechische spelers hun mannetje staan op korfbalgebied? Kom dan langs op donderdag 17 mei. De deuren van KVS’17 zijn vanaf 17:30 geopend.
Rooiseheide 14
D'n Inbreng
073-5494956
info@kvs17.nl
Terug naar de inhoud