Historie De Boemerang - Alico - KVS'17

Ga naar de inhoud

Historie De Boemerang - Alico

Geschiedenis KVS'17
Fusie DKV Alico en De Boemerang is een feit
Beste leden,

Gefeliciteerd, de fusie is door de leden van beide verengingen goedgekeurd en we zullen in te toekomst verder gaan als KVS '17. Hier onder het persbericht wat de deur uit gaat.
Fusie Korfbalclubs De Boemerang en DKV Alico definitief.
Op donderdagavond 16 Februari hielden beide verenigingen een bijzondere ledenvergadering. Onderwerp was het fuseren van beide clubs tot één korfbalvereniging. Met grote meerderheid van stemmen gaven de in grote getale opgekomen leden van De Boemerang en DKV Alico hun akkoord voor die fusie.
Voorafgaand aan dat akkoord, was er door beide clubs een jaar lang gewerkt om tot een goed en doordacht fusie- en beleidsplan te komen. De presentatie daarvan vond plaats tijdens deze ledenvergaderingen. In die plannen spelen de volgende kernwaarden een grote rol:
• Teamgeest  
• Respect
• Ambitie
• Passie
Daarna werd er overgegaan tot een stemming over die fusie, welke leidde tot een definitieve samenvoeging van beide verenigingen.
Het wordt een korfbalclub waar dames- en gemengd korfbal, zowel op wedstrijd als op recreatief niveau, moeiteloos met elkaar samengaan. Daarnaast wil de vereniging zich inspannen om de traditionele sport, maar ook alternatieve innovatieve vormen van korfbal te promoten door regionale en (inter)nationale samenwerking tot stand te brengen. Daarnaast wil ze ook een rol gaan vervullen op sociaalmaatschappelijke gebied.

Het motto wordt: SAMEN SCOREN
Deze samenvoeging vormt een korfbalclub met zo’n 240 leden met
4 senioren teams, 2 recreatieve / korfbalfit teams, 10 jeugdteams
1 kangoeroegroep en wordt gevestigd op de huidige accommodatie van De Boemerang op het Zuideinderpark, Rooiseheide 14 te Schijndel.
Die nieuwe vereniging zal de naam gaan voeren van KVS ‘17 (Korfbal Vereniging Schijndel ‘17). Aan het eind van het huidige korfbalseizoen 2016/ 2017 zal dit een feit gaan worden, zodat in het volgende korfbalcompetitie seizoen, KVS ‘17 op de velden te vinden zal zijn.

Groetjes het bestuur
Geschiedenis KV De Boemerang
Een groep enthousiastelingen kwam via een aantal dames die speelden bij DKV Alico, hun toenmalige trainer Piet Wijn uit Eindhoven en Jan Jonker die vanuit Amsterdam verhuisd was naar Schijndel,  in aanraking met het gemengd korfbal en wilden dit daarna al snel introduceren in Schijndel. Na enkele maanden van voorbereiding werd De Boemerang opgericht. (29-06-1976.) Onder aanvoering van Jan Jonker ging een kerngroep actief aan de slag om de club op te zetten. Een aantal personen daarvan waren Henk van de Greef , Ton van Lith, Anja van Erp, Jo van Heeswijk, Hans en Henk Kuys, Jos van Meersbergen, Doortje van de Broek en Mieke Vermeer.
Geschiedenis DKV Alico
De dameskorfbal vereniging Alico is in 1968 ontstaan uit een andere Alico vereniging n.l. de Wandelsport Vereniging Alico. In die tijd waren er meerdere Alico verenigingen onder dezelfde naam: ALtijd In COnditie. Zij vormden een soort omni-vereniging en dat waren: de wandelclub, de rolschaatsclub, de tafeltennisclub, tot 1970 de badmintonclub en de creativiteitsclub. Door het grote verloop bij de wandelclub in de leeftijdscategorie 15-16 jarigen, bespraken de voorzitter Theo Doreleyers en de leider van de 10-kilometergroep Ger van Herpen het probleem om deze leden te behouden voor de sport. Hun keus viel op het dameskorfbal omdat op de Bosweg "Avanti" en in het Wijbosch "Celeritas" het erg goed deden in deze tak van sport. Zo werd de korfbalsport aan de Alico-tak toegevoegd: officieel op 11 maart 1968.

Rooiseheide 14
D'n Inbreng
073-5494956
info@kvs17.nl
Facebook
Terug naar de inhoud