KVS'17 Nieuws - KVS'17

Ga naar de inhoud
KVS'17 zit in de lift

Op 19 februari 2017 kopte het Brabants Dagblad: ‘Schijndelse korfbalclubs gaan verder als KVS ‘17’. Nu, iets meer dan een jaar later, is nog nauwelijks te merken dat het twee verschillende verenigingen waren. In juli 2017 gingen DKV Alico en KV De Boemerang officieel samen als KVS ’17. Medio maart 2018 zit de nieuwe vereniging duidelijk in de lift.  
Bij de start van KVS ’17 had de korfbalclub zo’n 240 leden met vier senioren teams, twee recreatieve/korfbalfit teams, tien jeugdteams en een kangoeroegroep. Dit maakte KVS ’17 direct tot één van de grootste korfbalverenigingen in Brabant. Toch werd er een duidelijk doel uitgesproken: groeien!
Een korfbalvereniging voor iedereen
Bij KVS ’17 is iedereen erop gebrand om meer mensen kennis te laten maken met korfbal. Vraag je een willekeurige speler die bij de vereniging rondloopt wat korfbal nou zo bijzonder maakt, verwacht dan een vurig betoog over de diversiteit van het spel. Maar mensen overtuigen van hoe leuk korfbal nou eigenlijk is, dat is natuurlijk niet het enige doel. KVS ’17 wil ook plek bieden aan spelers die al bekend zijn met korfbal en op een niveau willen spelen dat bij ze past. Daarom wordt de vereniging nu onder andere uitgebreid met een tweede (senioren) damesteam.
Opstart tweede damesteam
Het senioren damesteam groeide met veertien speelsters uit haar voegen.
Op de reservebank zitten omdat er te veel speelsters staan te popelen om te spelen, dat kan niet de bedoeling zijn. Er werd alles in het werk gezet om een tweede damesteam op te zetten. Fanatiek trainen, minuten maken en wedstrijden spelen: dát is de bedoeling! In het buitenseizoen staan er daarom meteen een aantal nieuwe teams ingedeeld. Niet alleen een tweede senioren damesteam, maar ook een extra jeugdteam.
Uniek in Meierijstad
Wat KVS ’17 uniek maakt in Schijndel én in heel Meierijstad: hier kan zowel gemengd- als dameskorfbal worden gespeeld. Hoewel het spel op tactisch vlak best wat van elkaar verschilt, wordt het binnen KVS’17 aangegrepen als een kans om van elkaar te leren. Regelmatig wordt er aan het einde van een training spontaan een partijtje gespeeld waarin een damesteam tegen een gemengd team staat te ballen.
Wat KVS ’17 betreft houdt de groei hier echter niet op. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Regelmatig komen er verzoeken binnen om mee te trainen. Deze aspirant leden komen vaak uit Schijndel, maar ook steeds vaker van buiten de gemeentegrenzen. Even kijken of het iets is, dat korfbal. En dan -zodra iemand overtuigd is- op zoek naar een passend team.
Samen scoren
Het antwoord op de vraag hoe het komt dat KVS ’17 groeit in een tijd waarin veel verenigingen het moeilijk hebben, moet worden gezocht bij de basis. Voor de vereniging werd opgericht werd er veel aandacht besteed aan het opstellen van een fusieplan, opgevolgd door een stevig beleidsplan. Al in het fusieplan werd vastgesteld dat KVS ’17 zou gaan werken met het motto ‘samen scoren’. Het harde werk werpt nu zijn vruchten af. Verschillende commissies leiden alles in goede banen binnen de vereniging. Van technische commissies, die zich bezighouden met alles omtrent het korfbal, tot activiteitencommissies die aan de gang zijn met alles buiten het korfbal: bij KVS ’17 houdt iedereen zich bezig met ‘samen scoren’. Letterlijk én figuurlijk.  

Terug naar de inhoud